Dag 267

267. Middagstipset

Kiviak

Du behöver:
en lång håv gjord av senor och drivved
ca. 500 st. alkekungar
sälskinn
sälspäck
stora stenar
kallt klimat



Alkekung


Ta håven och gå ut på berget. Fånga så många alkekungar du bara kan. Döda fåglarna direkt vid infångandet. Ta sedan alkekungarna och tryck in så många du bara kan i sälskinnet. Sy ihop skinnet och pressa ut luften. (Ställ dig gärna och hoppa på säl-fågelpaketet för att all luft ska komma ut). Gnid in sömmarna med sälspäck för att hålla flugor borta. Lägg en tung sten ovanpå paketet för att ingen luft ska kunna ta sig in. Packa in allt med fler stenar och låt godsakerna jäsa i ca. 3 månader. Rätten kan med fördel förberedas så att man inte står där med finfrämmat och ofärdig mat i ett kvartal innan man kan bjuda på middag. När maten fått en frän doft som påminner om surströmming är maten klar. Inget behöver gå till spillo, allt kan ätas. Servera gärna utomhus vid bröllop eller andra festligare tillställningar.


Bon apetit!




"Med mina nya löständer kan jag äta benen igen"

"Smaken påminner om en mycket vällagrad gorgonzolaost"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0