Dag 59

59. Så här känns det

Svårt att träffa riktigt rätt och rent på ett så förkrympet hjärta


Drömmer drömmar varje söndag och litegrann emellan




Dag 59

58. Jag har blivit med iphone. Alla jag känner som har iphone ska ladda ner appen "whats app" så sms:ar vi nästan asgratis forever 3000.

Dag 58

58. Hej. Nu har jag nästan skrivit ikapp mig på dagarna. Ett inlägg kvar och sen är allt i fas. Det är ibland svårt att blogga om man exempelvis är förbannad, inte har något att berätta eller helt sonika ligger och sover. Det är ungefär vad som hänt härom sistens. Nu lägger jag ut en fin anatomisk tavla här, utan att minnas varken konstnär eller hemsideadress. Är det olagligt? Det känns jävulskt olagligt.
 

Dag 57

57. Li Arvidsson behöver fan en holiday. Senaste tiden har jag glidit runt och tänkt: "Jag orkar inte". Jag orkar inte ta disken idag. Jag orkar inte städa. Jag orkar inte sortera alla papper och jag orkar inte gå ut. Jag orkar inte laga mat och jag orkar inte äta mat. Jag orkar inte engagera mig och jag orkar inte sova. Jag orkar inte vara vaken och jag orkar inte bry mig. Det är nog på tiden att den där jävla våren kommer snart innan sömmarna spricker.


Dag 56

56. Jag är inte helt såld på modebloggare och populära bloggar över lag. Jag har egentligen riktigt dålig koll på kända bloggare. Nu har jag fått veta att en av sveriges mest kända bloggare ser ut som ett skämt, kan inte stava och är 100% hjärndöd. Det roliga med den här tjejen och hennes blogg är att hon är populär. Unga och gamla älskar henne och tar hennes goda råd utan ett enda korn salt i nypan. Hon får pengar för att vara dummast i Sverige.




Det var Kissie som gjorde't!

Dag 55

55.

Dag 54

54. Tarmkäx. Det är som en kaka som man inte vill doppa i kaffet. Tarmkäxet är en hinna som tarmarna sitter fast i. I käxet bildas fett för att vi ska kunna ha en energireserv, exempelvis när vi är ute i öknen och joggar. Det fettet består av talg och kallas även ister. Fettet är hårt och och det är prick samma fett som orsakar bukfetma. Det är ett svårt kexfett att banta bort. Tror jag i alla fall. Det är vad wikipedia säger.



Det krylliga i mitten är ovan nämnda kopp fika.

Dag 53

53. Hej och hallå. Klockan är mitt i natten och jag sitter på jobbet och tror att jag ska dö. Varenda liten känsla i min kropp löper amok och det känns som att jag är på väg ut ur min egen hud. Vanliga dagar kan jag se mycket äckligt och bli avskräckt och fascinerad och peppad. Inatt är jag bara avskräckt och livrädd och tokäcklad.

1. Googlade analfistlar.

2. Kollade på en liten tjej på danska tvåan som hade en sjukdom som gav henne mördarvårtor på fötterna.

3. Danska tvåan bjuder på mer. En man med sår på hälen går till doktorn och får likmaskar i såret. Likmaskarna är verkligen balla och äter upp all skadad vävnad och sprayar bakteriedödande medel överallt, men det är så äckligt att se.

UUUUÄÄÄÄÄÄÄH!

Dag 52

52. Jag är ingen trollpacka med tennkittel eller så, men jag tror nog på fullmånen. Alltså, jag menar inte att jag tror att den finns, för det vet jag helt säkert att den gör. Däremot tror jag på att den kan påverka människor. Jag ska försöka uttrycka mig riktigt flytande så jag inte bryter någon tystnadsplikt.

Några gånger under mitt arbetsverksamma liv har jag stött på individer som fått många fler epeleptiska anfall när det varit fullmåne, än vad de fått någon annan dag under ett år. Någon fick till och med endast anfall under fullmånenätter och aldrig annars. Intressant va?

Dag 51

51. Likheter! Covers!

1.



2.



3.




Dag 50

50. Jag är på väg in i mitt 26:e levnadsår och har de senaste månaderna lutat mig tillbaka i min gungstol, löst korsord och virkat presenter. Jag har argumenterat för min sak och jag har hört av mig och styrt upp och tagit vara på min vardag. På årets 50:e dag insåg jag att jag börjar bli vuxen. Jag insåg också att jag håller på att bli barnsligare och mer naiv än någonsin och beställde därför världens dyraste mobiltelefon på internet. Gammal minus hämningar. Assnurrigt.

Dag 49

49. Idag är jag rätt ångestladdad. Fattar inte alls varför. Tidigare rengjorde jag kaklet i badrummet, eller snarare skrubbade fogarna. Det är den här informationen jag vet att alla cravar och jag vet hur mycket jag själv älskar att läsa andras vardagsuppdateringar. Håll till godo, nu drar jag till jobbet. Ey! Ångest -> Jobbdags? Jobbdags -> Ångest? Hehe... If I be my psychologist, who will be the psychologists psychologist?





Dag 48

48. En sak som jag gillar jättemycket är att ha ett syskon. Det är som en bästis som aldrig får lov att lämna dig. Perfekt. En annan sak jag gillar är den här fulländade låten. Den är minst lika mycket vår som den i förra inlägget.


Dag 47

47. Varje vår snusar jag catch lakrits och lyssnar på




som om jag vore 18 år igen. Jag vet, det är inte vår än, men snart vafan, snart.



Dag 47

47. Med tanke på förra inlägget kan man ju undra vilka vi är och vem som ger oss rätten att använda hela vår planet som om den endast tillhörde oss. Vi är bara en liten sketen beståndsdel av det stora sammanhanget och planeten hade både kunnat ha och mista oss. Vi måste tamefan skärpa till oss riktigt rejält för det här är bara pinsamt. Mänskligheten suger verkligen på sin uppgift som levande varelse. Vi suger!

Dag 46

46. Alldeles för ofta har jag svårt att begripa det stora sammanhanget och den universella verkligheten. Min verklighet blir gärna min direkta omgivning och mitt sammanhang blir det jag kan röra vid. Sen vid något tillfälle någon gång då och då slår det mig att det faktiskt tillverkas barn och ungar genom att två könsceller sammansvetsas. Ett mellantydligt nästan ingenting blir något och ett något blir till ett nytt något eller till ett nytt inget. Saker och varelser dör just i detta nu. En människa blev precis obducerad och en annan föddes. En blåval hoppade precis och i din kropp finns just nu vävnad som arbetar så att du kan läsa och andas. Just nu simmar en sån här omkring

och en sån här


och du har ungefär det här utseendet under huden idag och imorgon och för alltid

och det är sant! Det är inte bara sånt man ser på bild. Det finns ofattbart enorma varelser i havet
med så små partiklar i sig att man faktiskt inte kan se dem med bara ögats hjälp.
Man blir ju skvatt galen!

Dag 45

45. Härom dagen var min vaktmästare upptagen med att tömma mitt förråd som varit smockfullt med okända människors saker. Jag har ärvt förrådets innehåll av min lägenhets tidigare inneboende. Innan jag drog till jobbet var jag tvungen att kika närmare på grejerna där nere och hittade ett gäng böcker jag ville behålla som mina. Där var litteraturhistorieböcker och någon bok om Salvador Dalí. Sedan fanns där ännu en bok. En magisk bok som varit gömd i säkert 50 bast. Boken beskriver hur det är att vara tjej och vad som förväntas av tjejer. Jag har inte läst den än men jag vill gärna dela med mig av innehållsförteckningen. Det här är alltså en bok som, för allas bästa, borde bli varje flickas handbok även under 2011. Okej, innehållet är:

1. Som man är
2. Några dikter att läsa när man är ensam
3. Kär lek
4. På tåget
5. Något om "pojktycke"
6. Den bussiga flickan
7. För den som vill banta
8. Några recept
9. Hos doktorn
10. För att bli söt
11. Kapitlet om kläder
12. Klädvård för en ung flicka
13. Främlingar av nära släkt
14. De utstötta
15. Hur har du det med ekonomin?
16. Hemma
17. Några recept
18. Vad man läser
19. Idoler och ideal
20. När skolledan sätter åt
21. Konsten att läsa läxor
22. Kring en telefon
23. Vad ska du bli?
24. ...och här slutar "Boken till dig"

"Sen gammalt vet vi, att ett vackert hår är kvinnans främsta prydnad. Ett glänsande luftigt hår väcker alltid beundran."

"Innan vi vandrar vidare på vår kroppsgenomgång ska jag lämna ett tips att använda, när man gråtit mycket och han ringer och vll träffa en om en halvtimme. Då gör man så här: Ta litet tunn grädde och droppa några droppar citron i tills grädden blir tjock. Smörj in ansiktet särskilt under ögonen med denna blandning och låt den sitta en kvart eller så. När man tvättar bort masken är alla spår av sorg borta."

"Prova glasögon lika omsorgsfullt som en ny hatt- de har samma förmåga att förfula eller försköna. Det finns idag hundratals modeller att välja på."

I boken står det också om den smala och den knubbiga flickan. Den smala flickan har blek hy och långa ben medan knubbisen har korta ben. Knubbisens "egenskaper som icke är att förringa" är att hon är mjuk, varm och full i skratt.

Boken heter "Boken till dig" och mitt exemplar trycktes 1959. Författarn är Kerstin Thorvall. Pissbra och användbar bok.

 

Dag 44

44. Återkommer lite senare med dag 43. Jag har inte glömt den dagen, jag bara latar mig. Det är söndag och jag ska på loppis med Fina frun! Om jag köper världens finaste grejer kommer det upp bilder på dessa.

Dag 43

43. Mina bästa låtar när jag var yngre. Jag gillade eventuellt rytmerna. Det kan även ha varit så att jag var förtjust i yngre män med bar överkropp och oljiga abs.










Dag 42

42. Älskade Leonard.


Dag 41

41. Idag är den stora gullepluttdagen. Känner du någon gulleplutt eller är en gulleplutt själv så är det dags att fira. Skoja bara.


Jag kom precis på en asläskig tanke. Tänk om livet är en loop och att man är död och lever hela tiden. Så fort man dör så startar allt om och man lever samma liv om och om och om igen. Tänk om döden är hela tiden, parallellt med livet. (Jag hatar att stava till parallellt. Jag vet inte ens hur man gör det.) Alltså tänk om hela mitt universum följer mig i mina cykler och alla andra universum följer alla andras liv. Tänk om jag har våfflad page från och till i all evighet.


Dag 40

40. Nu gör vi det enkelt för oss och räddar världen med hjälp av internet. Den som inte gör det är ett ruttet rövhål.

"Kära vänner! Migrationsverkat har gjort det igen, skapat en skandal som klingar dåligt med en människosyn byggd på allas lika värde oavsett etnicitet, kön, ålder och hälsostatus, osv, osv.... Jag och Elin i min klass har hettat till, och försöker nu driva frågan om cancersjuka Zumruds rätt att få stanna och avsluta sin pågående behandlig i Sverige. Förra veckan stod det klart att hon kommer bli utvisad till hemlandet Azerbijian inom kort, trots svenska läkares rekommendationer om att hon ska få stanna, bevis att hon inte kommer få rätt behandlig i hemlandet, och att hon som sagt redan påbörjat en behandlig här i Sverige som då bara skulle avbrytas abrupt. Zumrud är politisk flykting som i Azebarijan blev hotat, förföljd och våldtagen av polisen. Hon kom INTE till Sverige för att få vård mot sin bröstcancer, hon blev sjuk under pågående asylutredning och fick då påbörja vård i Skellefteå. Hörreni, så här kan vi fan inte ha det tycker jag! Tycker ni likadant, snälla gå in och skriv på namninsamlingen! Listan kommer att skickas till Migrationsverket, samt Metro, som (ironiskt nog) är den enda svenska media som idag är intresserad av att följa upp det här fallet! Sprid ordet, fånga upp era vänner, och placera ut namnlistans länk överallt (om ni vill såklart!), för tillsammans kan vi visa att en oacceptabel migrationspolitik som denna hör hemma bakom lås och bom! KRAM/Marlene"

http://www.namninsamling.com/site/get.asp?raddazumrud

Dag 40

40. Det blev så. Men jag kan tydligen aldrig hålla takten, hur mycket jag än kämpar.


Dag 39

39. Tänk att det redan har gått 39 dagar på det här året och ingenting är egentligen nytt. Jag tror det här året är obarmhärtigt likt det förra.
Några foton från 2010.


Dagen då katten lämnade mig. Det var skönt och sorgligt.


Vad är det här för fågelsort?

Hjosnö.


Min storasyster skadade sig gång efter annan och fick till slut gå med kryckläppar.


Tomten gav upp.


Hjosol.

Dag 38

38. Idag är det en stor jävla skitfan. Det känns som att något/någon arbetar emot mig. Jag har en lista på 5 grejer som jag hatar med idag och imorgon. Det är inga små pluttsaker heller, det är livet. Jävla skitsnopp. Vi kör en fisk på det, en fisk som egentligen inte förtjänar allt hat jag kissat ut ur mig just nu. Kanske fisken får verka som en motpol. GLAD VS. FÖRBANNAD OCH LEDSEN.



Käre herr stenbit, varför kände jag inte till dig tidigare?

Dag 37

37. Tänkte skriva något smart och analytiskt om händelserna i Egypten. Jag skulle skriva något om hur glad och varm jag blir av att människor ställer sig upp mot makten när det krävs. Skiter i det. Lyssnar på den här istället.



Dag 36

36. Tänkte skriva något om varför tjuvfisket på hajar måste stoppas, dels för att det är helt onödigt för att hajarna oftast blir av med sina fenor och kastas tillbaka i havet medan de fortfarande är vid liv, dels för att dödandet av hajar påverkar miljön extremt negativt. Hajfenor är asdyra och smakar ingenting, men någon har bestämt att det är speciellt bra mat och därför har man ihjäl hajar på sinnessjukt löpande band. Men jag pallar inte skriva det. Jag vill bara säga, killar va? Nähädutack.


Dag 35

35. Det är roligt och ärligt att vara svartsjuk på barn. De får det så jävla serverat och de behöver inte ens vara tacksamma. De får ligga i åkpåse i en barnvagn och bara sova medan föräldrar sköter allt viktigt för att sedan serva ungarna med mat och skoj. De får ränna rundor och kissa på sig och sen när de kommer hem behöver de inte tvätta sig själva eller kläderna, det gör deras föräldrar. Trots alla fördelar de har känner jag nu att jag är rätt nöjd med att vara vuxen. Rätt nöjd i alla fall. Jag är gärna nöjd vid de tillfällen då jag inser att jag inte behöver köpa det strävaste, gråaste och hårdaste toapappret som finns. Min mor hade en förkärlek till såna toapapper och har det än idag. Det är svårt att veta om det beror på att obekväma toapapper lönar sig ekonomiskt i längden, eller för att det är den sortens papper man hade när hon var ung.

I varje fall behöver jag inte längre torka mig i häcken med sandpapper. Barn vs. vuxna: 0-1.


Dag 34

34. Hej hej hallå dagboken. Idag var jag på myrorna och sopstationen med min syster. Det var roligt och jag köpte tre saker. Jag köpte tre fiskar av pressglas för 5kr styck. ASNÖJD! det bästa med pressglas är att det är så jävla snyggt och billigt. Det är läge att aldrig sluta handla. Hör du det?




 

Dag 33

33.



Dag 32

32. När man inte visste att syfilis var en farlig sjukdom ansågs syfilissåren vara adelsmärken. Människor bar sjukdomen med stolthet. Sen när man förstod att det inte var så jävla classy, insikten kom nog när smittosättet avslöjades, blev det supermodernt med stora peruker och smycken. Detta var för att dölja sår i hårbotten och ansikte, när man väl bestämt sig för att skämmas. Man försökte bota sjukdomen med bland annat kvicksilver. Ibland hjälpte det, patienten blev av med sin syfilis, men de dog alltid på kuppen. Bra/dålig medicin.
Källa: min hjärna

Idag är jag fortfarande sjuk men jag har inte syfilis i alla fall.


RSS 2.0