Dag 90

90. Får väl be om ursäkt för att jag har haft en veckolång bloggpaus. Grejen är den att jag latat till mig lite.


Dag 89

89. Så varför ska jag gå? Bara gå och gå. Jag kanske vandrar åt helsefyr.


Dag 88

88. Äntligen har cykla till jobbetpremiären infunnit sig. Första dagen var som att kyssa döden. Andra dagen var som att återuppstå. Tredje dagen blev vardag. Jag älskar att cykla!

Dag 87

87. Det är lätt att skratta åt arga bebisar.

.

Dag 86

86. Ibland tänker jag på vänner jag hade men som jag gjort slut med. Det är ena mystiska personligheter som verkligen förtjänar en känga rakt i fejan för att de ska inse hur dumma i huvudet de är. Jag saknar dem 0 sekunder varje dag men ändå tänker jag på dem i kanske 6 sekunder varje dag (i genomsnitt).

Dag 85

85.


Dag 84

84. Idag var jag hos tandläkaren för första gången på ca 4 år. Jag var helt säker på att mina tänder hade ruttnat och att jag skulle behöva betala 10 000 kr för att få ordning på flabben. Sagt och gjort! De bytte ut alla tänderna i min överkäke mot nykokt potatis. Kostnad= 15 000 kr!!!

Skoja bara. Allt var skitbra och tack vare något bidrag betalade jag bara 110 kr.


Dag 83

83. Idag fyller min rara moder år! Grattis till henne. Nu kan vi alla gå in på hennes företags hemsida och beställa ekologiskt tillverkade hygienprodukter och teer som extragrattis! Indirekt går alla pengarna i förlängningen till mig och min arma syster då vi är intimt besläktade med vår biologiska moder. Nej, jag bara skoja. Men det är en bra kvinna och ett bra företag som båda förtjänar att uppmärksamas.

(Kvinnan på bilden har inget med kvinnan i texten att göra)

 

Dag 82

82. Praktexempel på bra låt och sjuka brillor.


Dag 81

81. En gång hade jag hand om en liten katt. Hon hade haft det för jävla jobbigt och när hon kom till mig var hon rätt stressad och vande sig snabbt vid att kissa överallt i lägenheten. Hon var efter mig som en hund i koppel varje sekund jag var i lägenheten. Jag nös minst varje dag för jag är allergisk mot katter. Hon var helvild och gjorde bara roliga och gulliga saker. Hon sov i min säng med mig. Sen flyttade hon hem till sin ägare igen och fick börja gå ut. Nu har hon det jättebra. Jag saknar henne asmycket hela tiden ibland. Det är lite skönt att slippa ha ont i huvudet och svårt att andas och ha massa kattkiss på alla möbler.


Gullig så ini helvete va?

(Förresten har jag suttit i 10 minuter och försökt vända bilden rätt, men det går inte!)

Dag 80

80. Nu när jag nästan levt i 26 år har jag insett två nya saker.

1. Jag kommer kanske aldrig få en bra jeansröv. Jag har som en bred, platt och mjuk skål där det egentligen borde sitta en plutstjärt. Alla jeans glider av mig om jag inte drar upp dem så högt att jag delas i två delar och sedan surrar fast brallan med ett stadigt rep.

2. Jag brukar i genomsnitt få för mig att jag träffar mannen i mitt liv två gånger om året. Jag känner nu att ingen av de där ca. 8 personerna var i verkligheten mannen i mitt liv. Att höja kraven på vem som kvalar in på mannen-i-livet-listan är nog en bra idé. Till exempel kanske det inte längre ska räcka med att vara sketsnygg och säga "tack så mycket, ha en trevlig dag!" när jag är hans kund i en lågprisbutik. Äe, ja vet inte.

Dag 79

79. Den senaste månaden har min dator stängt av sig efter ungefär tre timmars användning. Jag har vid flera tillfällen skruvat loss olika plattor i botten på datorn för att blåsa bort damm från fläkten. Det har oftast hjälpt lite för stunden, men sedan har det varit samma avstängningsvisa igen. Idag skruvade jag som vanligt loss allt och började pilla. Istället för att ge upp efter renblåsningen så plockade jag även bort fläkten från inuti datorn. Ha, vad hittar man där? Jo, damm motsvarande innehållet av en hel soffkudde. Jag plockade bort dammet och nu funkar datorn som om den vore helt ny! Den är bättre nu än vad den varit på över ett år. Jävlar vilket geni jag är! Känslan man får när man inte ger upp utan ger sig fan på att lösa något själv, och sedan lyckas, är min favoritkänsla. Jag är en handyman.

Dag 78

78.

Dag 77

77. Don't call me a Lee-head




Jag hade nästan glömt hur roligt det här introt är. Smandy Smilosmakis.

Dag 76

76. Det kastas alldeles för mycket mat. Det kastas jättemycket mat. Tonvis. Kanske till och med tonvis med mat. Först skrev jag ton för att understryka mängden mat som kastas, sedan kom jag på att det faktiskt handlar om äkta ton. Till exempel kastas kanske 3 kg mat på en avdelning på ett äldreboende. Själva boendet har 5 avdelningar. I stadsdelen finns minst MINST 30 boenden. 15 kg x 30 = 450 kg mat. Malmö har väl, rätta mig gärna om jag har åt helvete fel, kanske 6 stadsdelar. 6 x 450 kg = 2700 kg mat! Okej, jag kanske överdriver, men säkerligen inte jättemycket. Och nu har jag bara snackat äldreboenden i Malmö. Maten var god säger tanterna och smäller i sig lite dessert. God mat rakt åt helvete. Jag kan reglerna och jag kan förstå reglerna. Det handlar om temperaturer och hygien, men inte fan kan det vara rimligt att kasta så mycket mat ändå? Någon har räknat rent fel! Antingen skickar vi vidare maten till någon som är hungrig, eller så räknar vi rätt och slipper kasta så mycket, eller så värmer vi maten på plats efter behov- i fortsättningen (om jag får bestämma)! Jag blir tokig. Tänk hur många liter bensin som har gått åt i onödan och tänk hur många stackars djur som blivit mördade helt utan anledning. Det är galenskap I tell you. Plus att nu räknade jag bara på ETT av dagens tre serverade måltider. Som sagt så kan jag ha överdrivit lite, men det är fan inte jättelångt från sanningen.

Dag 75

75. Jag har haft och har fortfarande väldigt svårt för att erkänna mina misslyckanden, men nu ska jag göra det: jag klarar inte av att läsa matte på distans.

Det kanske egentligen inte är ett misslyckande utan snarare en insikt. Distans och matte är inget för mig. Jag måste ha hjälp och piska och morot för att fixa det. Därför hörde jag idag av mig till min gamla folkhögskola och frågade om jag kunde få göra klart kursen jag påbörjade för över 3 år sen hos dem. Det verkar som att jag får det. Back to Skurup, back to school.


Dag 74

74. Nu lever jag igen.

Det där med att ha framförhållning är visst inte så mycket jag brukar hänga i min personliga julegran. Jag lever efter mottot: planerar du inget så missar du inget.

MEN DET GÖR DU! Du missar att du har inlämningsdag imorgon på första uppdraget i Matte B! Sen sitter du där med 75 sidor framför dig och 24 timmar på dig. Det blir inte så mycket av det hela så du youtubar Jesper Rönndahl i 2 timmar och somnar sedan.

Dag 73

73. Hej. Nu har jag varit sådär sumpig på att uppdatera igen. Det är bara det att jag har gått och dött.

Dag 72

72. På söndagar ska man väl inte tvingas gå upp 5.00? Nej, jag tänkte väl det.


Dag 71

71. Att jag aldrig lär mig att jag måste göra saker för att få dem gjorda. Det är som att mitt undermedvetna vrålskriker "DET LÖSER SIG" till mig, varje gång jag försöker ta mig i kragen. "Happ" svarar jag och sätter mig till rätta för att börja göra INGENTING NÅGONSIN IGEN. Så jävla tröttsamt!

Förresten så laddade jag ner en applikation, som troligtvis är ämnad för 14-åringar, till min iphone. Det är en haj som härmar allt man säger och om man slår den så ryter den. På riktigt så blev jag seriöst rädd när jag provade den första gången. Det var som den där skräckfilmskänslan man får när man vet att något ska hoppa fram och sen helt plötsligt händer det och man blir iskall i magen.



Dag 70

70. WADDAP? Börjar bli läge för mig att pimpa upp den här bloggen lite va? Jag gör det inte idag i alla fall. I framtiden ska jag ha alla färger som bakgrundsfärg och jag ska ha massa animerade bilder och blinkande stjärnfall överallt. Kommer bli rätt fint tror jag.

Dag 69

69. Idag fick jag veta att min syster ska flytta till andra sidan jordklotet och bo där i ett halvår(forever). Klart man ska bli glad. Klart man blir glad. Hon ska vara volontär och rädda världen och det där. Kul för henne och bra och allt. Sen blir det bara tråkigt egentligen. Man kan inte bo utan sin syster i 6 månader.


'Cause she isn't there to hold your hand
She won't be waiting for you when you land





Dag 68

68. Det här inlägget är till min storasyster Sara.


Dag 67

67. Grattis på internationella kvinnodagen. Grattis till kampens framgång. Grattis till att vi fortsätter kampen. Grattis till att vi inte ger oss innan vi spräckt målsnöret.

Dag 66

66. Hej. Jag har sett en sak som jag inte är säker på att jag någonsin tidigare sett. Det var två medelålders män som stod vid övergångsstället och pratade med varsin hemköpspåse i handen. Den ena sa något så roligt att de båda började skratta så mycket att de kiknade och deras ansikten blev röda och de var tvugna att vika sig dubbla. Det var så jävla fint att se! Varför gör inte vuxna det oftare?

Dag 65

65. Köttbonanza. Det är för mig totalt obegripligt hur det kunde bli så här. Hur kan det komma sig att det ens är lagligt att äta kött?



Alla beståndsdelar som finns i en levande varelse går att köpa på apoteket. Ändå är det en omöjlighet för någon på vår planet att sätta ihop de ingredienser vi innehåller och skapa ett nytt liv. Det är fan i mig magi att vi ens existerar. Vi är gjorda av precis samma skrot och korn som en kossa och en gris och en anka och en igel. Ändå valde vi att vi har rätt att brutalt massmörda vår medexisterande bara för att vi kan. Det är sedan länge bevisat att ett djur besitter samma känslor som vi gör. De kan bli förbannade och ledsna och de kan framför allt känna lycka. (Och så vidare och så vidare och så vidare i all oändlighet). De kan känna smärta. Det som skiljer djurarten människa från till exempel grisar är att vi har ett mer utvecklat språk och anses vara smartare. Men det finns korkade människor också. Bebisar är inte så jävla smarta. Ändå är det okej att mosa grisar men inte korkade människor. Jag kan helt ärligt inte förstå vad den stora skillnaden är. I alla fall inte vädemässigt. Vi har bara hittat på att vi är mer värda än någon annan livsform, och det är fan patetiskt.







Dag 64

64. Igår var jag och min syster på äventyr på ICA-maxi. Vi undersökte lite grejer å ekohygiens räkning. (Ekohygien är by the way världens bästa företag). Det tog oss tamefan över 3 timmar. 3 timmar på ICA-maxi en fredagseftermiddag. Ja du hör ju själv. Där var vi, nyätna och glada, och körde slalom med en evighetsstor kundvagn kring barnfamiljer och fredagsmysare. Efter kanske 1 timme rann orken ut längs gångarna och vi sökte efter provsmakningar. Det ultimata hade varit något innehållande socker men vi blev bara bjudna på kycklinggryta. Där fanns i och för sig en tant som gav oss floursköljningsglasmycket juice och det är knappast en mängd man bygger en halvtimmes lång sockerkick på. Juicen gjorde ändå susen i några minuter och jag körde rakt in i en riktigt stor trave salsasås som började vaja som en flaggstång ute på prärien. Då sket jag på mig av skräck och frågade en i personalen vad det hade kostat mig om såsberget hade drattat i marken. Hon skrattade mest men hennes ögon sa mig att det hade kostat mig livet. Vi kom i vart fall därifrån levande och trötta. Senare sökte min syster på internet och fann att vi smällt 500 kalorier de där få plågsamma timmarna. Good enough.


Förresten var vi på ett köpcentrum tidigare under dagen. Där möttes vi i entrén av en medelålders man som knuffade runt på en rätt fin barnvagn med en fastspänd docka i. Han log stolt och sa "hej". Det var väldigt obehagligt, mysigt och bisarrt.



Oväntad leksak nr 1.


Oväntad leksak nr 2.

På min tid kunde man bara köpa tuggummin och äkta diamantringar i de där automaterna.

Dag 63

63. And I wonder if I'll see another
     highway


Dag 62

62. Låg och läste "Vetenskapens värld: Människan" tills jag somnade. Boken är från 1992. Den är jätterolig och visar klart och tydligt hur oerhört korkat det är med rasism. De enda skillnaderna mellan olika folkslag är, som vi alla vet, utseendemässiga. De utseendemässiga skillnaderna beror bara på klimat och miljö.

Även om vi i Sverige till exempel, liknar ett annat folkslag, kan vi genetiskt vara mer lika några andra som vi inte alls liknar till ytan. Genetiskt är européer mer lika japaner än kineser är lika japaner. Say whaaat? Jo det är sant.


Dag 61

61. Nu måste jag inte sitta och blogga en massa utan istället försöka somna och vakna pigg som en lärkejävel för att kunna orka jobba världens mördarpass.

See you on the flippedippside ashål körv


Dag 60

60. Hipp hipp hurra på den stora 60:e dagen på det här året idag! Hur har vi använt våra nya dagar? I ärlighetens namn har jag gjort mycket jag inte gjort förr.
1. Köpt en iPhone.
2. Börjat använda sängöverkast. Inte överdrivet ofta, men jag använder det ändå.
3. Sagt upp mig.
4. Köpt tryffelolja.
5. Ringt hyresvärden och tvingat honom renovera min lägenhet.
6. Bestämt mig för att starta framtiden redan nu.
7. Kommer inte på mer.

Today's your day
sing hallelujah, you know they blew ya
there are too many candles in your cake


RSS 2.0