Dag 344

344. Jag har de senaste åren jobbat jul eller nyår eller båda. Såg framför mig att julhelgen i år skulle glida förbi utan friktion. När min familj firar jul ses vi bara och äter julmat och glor på tv och spelar sällskapsspel. Inte hela familjen dock, pappa har vi inte firat med på flera år. Vanligtvis brukar jag ha ledigt någon dag kring jul eller ett gäng timmar på julafton. I år tog jag på mig att tjäna extra pengar och jobba deluxe. Vad hade jag att förlora på det egentligen? Troligtvis inte så mycket, men idag, dan före dan, är det lite surt. Det blir påtagligt ensamt när jag är i Malmö och de andra är mil borta. Imorgon på julafton ska jag vakna och dra till jobbet. Där stannar jag tio timmar och kommer hem till en tom lägenhet på kvällen. Mitt kylskåp är barskrapat och jag har disk att ta hand om. När jag diskat får jag ligga mig och sova så jag orkar upp fem på juldagen för att jobba nio timmar. Min julafton kommer säkert bli väldigt mysig på jobbet och på juldagen träffar jag min syster och min mor. Men just nu, dagen före julafton när jag väntat femton minuter på bussen kvart i elva på kvällen, känns det lite surt.


Dag 343

343. OoooooooOOOoooouuuuuu hälsa glatt på livet. OOOOoooåååååuuuu HeeeEEEElga nAAAAaaAAAAAAAAAAAAAAAtt. Kan man någonsin tröttna på vackra religiösa julsånger? Ja det kan man.

Dag 342

342. Ibland tänker jag på vilken tur jag och min syster har haft. Vi kunde skaffat vilka föräldrar som helst, så fick vi våra. De är världens bästa föräldrar. En sak som jag inte förrän nu upptäckt att vi har varit bortskämda med är julen. När vi var små och firade jul var mamma och pappa aldrig fulla. Jag kan räkna på ena handen tillfällena jag sett båda mina föräldrar berusade. Då snackar vi berusade och inte ens fulla.

Det är så mycket snack varje jul om att ge barnen en alkoholfri helg. Många är emot det och tycker att det är de vuxnas rättighet att dra huvet i likören. För mina föräldrar var det aldrig något alternativ. Det finns för mig inget annat än vita jular.






Dag 341

341. Min lägenhet är väldigt fin. Jag är nöjd och glad och kommer inte flytta härifrån någonsin. Den tidsplanen kan bytas om jag mot förmodan skulle bli så rik att jag har råd att hyra flytthjälp och flyttstäd, annars stannar jag här till jag dör.

Det där med att jag skulle bli rik vet vi alla är en omöjlighet. Nu till exempel valde Malmö att ta pengar från min novemberlön för att de råkade göra misstaget att ge mig för mycket i augusti. Utan att jag blev förvarnad och utan att jag fått någon chans att göra en liten avbetalning så har de tagit sig friheten att bara ta från min senaste riktigt surt förvärvade lön. Så om ni inte ser mig de närmsta månaderna är det för att jag gått ner så mycket i vikt av att inte äta att jag helt enkelt blivit transparent. Det kan hända.




Albert Bitter heter han.





Dag 340

340. Nu orkar jag inte lägga ut fler julskinkor för jag blir så arg och ledsen och besviken att hela mitt hjärta förvandlas till slem och droppar ner i mag-tarmkanalen och jag kissar ut det. Den som inte äter kött i jul är min bästa och nyaste hjälte.

Dag 339

339. Dagens juleskinka:








Dag 338

338. Dagens juleskinka:






Dag 337

337. Dagens juleskinka:





Dag 336

336. Dagens juleskinka:




Dag 335

335. Dagens juleskinka:






Dag 334

334. Det här året har jag skaffat:
1. Lägenheten.
2. Killen.
3. Katten, men den stack igen.
4. Dödsfienden.
5. Nya vänner.

Bra år! Kör en recap om några dagar, det bästa ur degen så att säga. Förslag på favoritinlägg? Om jag inte får några kommentarer på det här inlägget, med tips då såklart, kommer jag döda alla.

Mvh. Li

RSS 2.0