Dag 31

31.
Hej. Idag är jag sjuk och pank och lönnfet. Det luktade död i mitt rum när jag vaknade. Jag betalde alla räkningar och insåg att jag hatar mitt jobb. Jag har jobbat ihjäl mig i helgen och endast hunnit sova hemma, inget annat. Vad jag fick på jobbet i gengäld var en skön smitta som gjort att jag sovit med snor och tårar över hela kudden. Jag drömde sickt många skumma drömmar inatt dessutom bara för att jag sov så oroligt. En dröm handlade om att jag skulle flytta in i ett väldigt politiskt korrekt kollektiv. Jag frågade dem som bodde där om det var ok att min pappa hade skinka i kylskåpet när han var på besök. Då började en tjej i kollektivet gråta för hon kände sig inte bekväm när jag "ställde dem mot väggen". Kollektivet var i världens finaste lägenhet. När man kom in i lägenheten var det som att komma in i en kyrka. Det var stora vackra fönster på alla väggar. Jag minns att jag grät av vackerhet. Nu i efterhand tror jag bara att jag var så snorig att mina tårkanaler inte hann hantera både snor och ögonvätska. Det bästa med drömmen var att kollektivet var smockfullt med fiskar. Det var akvarium i alla rum! Det var bara en konstig sak med dem, akvarumen alltså, och det var att vattnet i dem stod även lite utanför på kanterna. Och i det vattnet utanför glaset simmade fiskar. Det har jag drömt några gånger tidigare också. Skumt. Sist jag drömde det var det hajar och pirayor i vattnet och vattnet gav efter en stund vika så fiskarna plaskade ner i golvet. Idag är jag sjuk i alla fall. Jag önskar det var i helgen jag blev sjuk istället så jag hade sluppit jobba, men nu är det över.



Lepra, ten points, dö pwoa (franska)



Dag 30

30. Idag när jag skulle hem från jobbet blev bussen stoppad av poliser i Hyllie. Vi blev stoppade för att danska kungaparet skulle se på handboll. DEN DÄNSKE HÄNDBOVL. Känns jävulskt gött att aldrig få komma hem, bara för några som är lite mer värda än oss vanliga är sugna på att kika på sport. Det skandinaviska kastsystemet äger. Plus att den här handbollshysterin är för mig fullkomligt obegriplig.

"Haj, haj. Hvi skel fram!"



(Jag har gjort rätt nu va? De två är väl Danmarks kungapar? Eller är de bara kronparet?)

Dag 29

29.


Dag 28

28.




Dag 27

27. Idag sa jag upp mig.

Dag 26

26. "Den välkända skildringen i Bibeln om Sodom och Gomorra visar Guds inställning till homosexuella handlingar. Gud sade: ”Klagoskriet över Sodom och Gomorra, ja, det är starkt, och deras synd, ja, den är mycket svår.” (1 Moseboken 18:20) Omfattningen av deras synd och moraliska förfall på den tiden blev uppenbar då två gäster kom på besök till den rättfärdige mannen Lot. ”Innan de hann lägga sig omringade männen i staden, männen i Sodom, huset, från pojke till gammal man, allt folket i en enda pöbelhop. Och de ropade till Lot och sade till honom: ’Var är männen som kom in till dig i natt? För ut dem till oss så att vi kan ha könsumgänge med dem.’” (1 Moseboken 19:4, 5) Bibeln säger: ”Männen i Sodom var onda och syndade svårt mot Jehova.” (1 Moseboken 13:13)Männen ”blev häftigt upptända av begär till varandra, ... män tillsammans med män”. (Romarna 1:27) De hade ”gått ut efter kött för onaturligt bruk”. (Judas, vers 7) I länder där man verkar intensivt för de homosexuellas rättigheter kan vissa mena att man inte bör beskriva homosexuella handlingar som något ”onaturligt”. Men bör det inte vara Gud som skall få avgöra vad som är naturligt eller inte, när det gäller hans skapelse? Han uppmanade sitt folk i forna tider: ”Du får inte ligga med en man som du ligger med en kvinna. Det är något avskyvärt.” (3 Moseboken 18:22)" Mvh: Jehovas vittnen.


Det firar vi med en poplåtsfiesta tycker jag!














Dag 25

25. Igår började jag lyssna på den här låten. Nu har jag hört den över 20 gånger. Jag tror jag älskar den och att den är näst intill perfekt. Nästa gång jag blir kär ska det vara såhär, annars kan det fan va.






Dag 24

24. När jag var hos Sanna i Värnamo så valde vi att en dag youtuba spöken. Detta mynnade ut i att vi tittade på mat som rörde sig på tallriken. Man blir lite förvirrad när man ser vad för konstigheter som faktiskt äts. Delikatesser är oftast äckligare än mer vanlig mat. En finfin rätt vi såg var grodhjärta. Då slets den levande grodan itu och det pickande hjärtat togs ut och slukades innan det förstått att det var lönlöst att fortsätta slå. En annan maträtt är bräss. När jag var liten och kikade i mammas kokbok såg jag en bild på en bräss. Sedan dess har det organet hemsökt mitt sinne. Nej det har det inte, men jag tänker på bräss ibland och tappar hakan.



Dag 23

23. Det där med att dra ner snor i halsen och sedan harkla upp det för att till slut spotta ut det är asäckligt. Varför gör man så? Varför går ett gäng på tre killar på trottoaren och gör det i kör? Varför går de bredbent och loskar ut snor till höger och vänster? Varför?


Sen undrar jag också lite över varför unga herrar gärna kör jättefort med sin bil mitt inne i stan. Varför gasar man på så däcken smälter och kör som en jävla skitdåre på smågator där folk faktiskt kan råka gå rakt ut i körfältet?


Sist undrar jag hur man kan se ut så här. Vad gör man för att förtjäna det?



Den heter Fugu och har gift i sina äggstockar, sin lever och på ännu fler ställen. Problemet är att folk gärna äter den och det räcker med att man får i sig lite lite gift så dör man. God och smart mat! Dessutom uppenbart vacker mat.

Dag 22

22.

Bestämde mig för något komplett avgörande idag.




Dag 21

21. Idag blir det en brax. Jag orkar inte skriva något nu för jag är förbannad.





Dag 20

20.
Ibland när det var januari i början av mitt liv brukade jag ta ut hinkar med varmvatten. Det var gärna så att hinkarna var tunga och det varma vattnet skvalp över och vätte ner mina täckvantar. Heter det täckvantar? Såna där tumvantar med luddigt foder och galonigt skal, du vet. Vattnet blev nog ganska fort kallt. Jag använde vattnet som ett verktyg att smälta snö med. Det började med att man hällde snö i vattnet och såg den snabbt lösas upp. Effekten hade varit den samma även om vattnet varit kallt, men det fattade jag inte då eller så brydde jag mig inte. Jag hade ett arbete att utföra. Mitt mål var att hjälpa våren. Jag trodde vintern satt i snön och att våren kom så fort snön var borta. Efter några skopor snö tröttnade jag och hällde ut vattnet i snön istället. Det gav verkligen inte samma imponerande resultat.

Nu låter det som att jag tycker att jag var sketspeciell när jag var liten. Det tycker jag inte. Jag är helt säker på att hur många ungar som helst har gjort samma sak. Det var mysigt och kändes väldigt viktigt, i alla fall i några minuter.









Dag 20

20. Det lurigaste jag vet med januari är att man tror att vintern börjar ta slut. Det börjar bli varmare och solen skiner lite extra ofta. Känslan är nästan som när man hållit andan riktigt länge och sedan låter luften bara rusa ut ur en. Sedan kommer februari och mars och det blir grått och kallt och gärna lite snöigt igen. Det är som ett jävla skämt. Man börjar ofrivilligt hoppas lite granna för att sedan bli omkullslagen igen.





Dag 19

19. Ibland är jag jätteglad för att jag inte behöver glasögon. Om jag får gissa så vaggas 30% av Sveriges befolkning i optikernas dyra sköte. Det hade aldrig funnits utrymme för mig att betala ett par bågar. Kanske det ligger till på det sättet att jag begåvades med lysande/klanderfri/perfekt/strålande syn för att jag har ett så pissigt sinne för ekonomi. Men hade jag varit tvungen att bära glasögon skulle jag se ut så här. Up yours Voldemort!




Dag 18

18. Idag då.
Det händer verkligen ingenting idag. Jag försöker få igång den här bloggen och kolla designer och fixa och dona men allt är bara ett träsk av siffror och bokstäver vilket gör det helt omöjligt att förstå någonting. Jag valde mellan att starta bloggen idag och komma igång, eller att vänta tills den ser ut som jag vill att den ska göra och jag vet hur man använder allt. Det fick bli det förra. Vet någon hur jag får in filmer från youtube och liknande direkt på den här sidan så filmen spelas upp direkt i bloggen? Jag vet nämnligen inte.

Idag är vad en karaktär i "Ingen bor i skogen" skulle kalla för kalsongläge. Tänkte kring 9.00 att min dag skulle bli en riktig lat dag. 100% uppnått. Det börjar bli så tråkigt att jag till och med funderar på att plugga matte.

Dag 17

17. Texten!





Dag 16

16.

 

Fesk. Fiskfjäll är, beroende på vem de sitter på, gjorda av emalj och ben eller bara ben.


Kikade rundor på det stora nätet och började fundera på att till varje pris börja plugga till hösten. Om inte sjuksköterskelinjen så något annat. Jag är till och med öppen för folkhögskolelinjer. Ska fundera vidare på det här.

Dag 15

15. Morgonen bjöd på ledighet och nöje. Kaffe och filmjölk. Six feet under och gäspningar. Sen helt plötsligt ringde jag Sanna som köpte en biljett till Värnamo åt mig. Och nu sitter jag på tåget och skriver. Det här är andra gången i mitt liv som jag använder mig av min dator på ett tåg. Det är dessutom ett X2000 som gör att mina inälvor kränger lite. Så jag tar mig friheten att redan avsluta. Annars spyr jag kanske. 


PS. Jag vill köpa fiskar. Inga levande fiskar men gärna bilder, tavlor, keramik, porslin, tyg, uppstoppade, whatever. Om någon har tips på var jag kan få tag på det så är det bara att höra av sig. Tack. DS


Dag 14

14.



Det är på riktigt. Nathalia Edenmont gjorde det!

Dag 13

13. Att börja från allra första början känns lite 2010. 13 är startsiffran för min blogg även om 17 hade känts bättre. Idag har varit helt vanlig. Hittills. Det enda som kanske twistade till tillvaron en gnutta var en tant i fleecehatt och hennes närhet. Hon satte sig praktiskt taget i knäet på mig på bussen och satt sedan kvar där medan sätena runt omkring tömdes undan för undan. Jag fastnade i två ganska pressande telefonsamtal dessutom, med en tant i knäet. Hon hade en skogsgrön jacka på sig som matchade mössan alldeles perfekt. Nästan lite för perfekt, hon var inte långt ifrån mytisk.


RSS 2.0