Dag 272

272. Nu blir det vågat och naket! Lite för mycket av båda delarna kan man tycka, men det känns viktigt för mig att förmedla min upplevelse så att kommande generationer inte behöver genomlida samma krypande stress som jag gjorde.

Jag skulle jobba och tog på mig ett par strumpbyxor med ett litet litet hål i längs sömmen över rumpan. Undan för undan sprack hålet upp och när arbetsdagen var slut såg jag ut så här under kjolen. Skinkorna blev blåa av köld och jag blev röd i ansiktet av skam.



Dag 271

271.




Dag 270

270.


Dag 269

269.



demontering = ta sönder, ta isär
korg = flätad väska, kasse
register = kartotek, omfång, innehållsförteckning
manöver = åtgärd, rörelse, truppövning


vid isärtagande av omfånget kring flätad väska bryts rörelseströmmen?

VAD BETYDER DEN HÄR SKYLTEN?!

Dag 268

268.




Dag 267

267. Middagstipset

Kiviak

Du behöver:
en lång håv gjord av senor och drivved
ca. 500 st. alkekungar
sälskinn
sälspäck
stora stenar
kallt klimat



Alkekung


Ta håven och gå ut på berget. Fånga så många alkekungar du bara kan. Döda fåglarna direkt vid infångandet. Ta sedan alkekungarna och tryck in så många du bara kan i sälskinnet. Sy ihop skinnet och pressa ut luften. (Ställ dig gärna och hoppa på säl-fågelpaketet för att all luft ska komma ut). Gnid in sömmarna med sälspäck för att hålla flugor borta. Lägg en tung sten ovanpå paketet för att ingen luft ska kunna ta sig in. Packa in allt med fler stenar och låt godsakerna jäsa i ca. 3 månader. Rätten kan med fördel förberedas så att man inte står där med finfrämmat och ofärdig mat i ett kvartal innan man kan bjuda på middag. När maten fått en frän doft som påminner om surströmming är maten klar. Inget behöver gå till spillo, allt kan ätas. Servera gärna utomhus vid bröllop eller andra festligare tillställningar.


Bon apetit!




"Med mina nya löständer kan jag äta benen igen"

"Smaken påminner om en mycket vällagrad gorgonzolaost"

Dag 266

266. Jag fotograferar gärna med min mobilkamera, men jag använder sällan bilderna. Som den här bilden till exempel, den har jag aldrig använt tidigare.



Det är någonting om att när fiskar dras upp ur vattnet så ändras ibland trycket så hastigt och kraftigt att fiskens ögon spricker.

Dag 265

265. Det ska bli roligt den dagen jag växer upp och lär mig hur man hanterar livet.



Li <3 Sauron

Dag 264

264. Tappar fokus. Jag är som en sån där garnboll man gjorde på fritids. En sån man hänger i toppluvor. En sån man gör genom att klippa ut två lika stora o:n ur well-papp och snurrar garn runt om och sedan klipper upp längs o:ets kant. Jag sitter i mitten av bollen och allt den här hösten innebär är snörena som sticker ut. Det känns som tusentals snören som spretar runt nåt infernaliskt. Och de är korta de där snörena, så om jag följer en hela vägen till slutet går det riktigt fort. Det är riktigt snurrigt nu på alla plan och för tillfället finns inget långsiktigt beslut i närheten. Jag hoppar fram och tillbaka och så lite runt och sen snurrar jag till i en extremt ovig piruett. HEJDÅ


Dag 263

263.





Dag 262

262.





Dag 261

261.

Threw my bad fortune
Off the top of
A tall building



Dag 260

260.

    Little bit



Dag 259

259. En kväll när jag var lite ihälld 3 folköl, skulle jag föra över uteölpengar från mitt ena konto till mitt visakortskonto så valde jag istället att sätta in mina sista slantar för månaden på ett konto jag inte kommer åt. Vi snackar sparbankskonto från -92. De senaste månaderna har jag fört in några hundralappar dit då och då. Några dagar efter mitt ölmisstag tog jag mig till banken för att återfå mina egna pengar. De sa att mitt konto inte stämde. Jag ringde min bank i Sölvesborg för att fråga vad fan som hände. Damen i luren sa att mitt konto visst fanns, men att det är ett bankbokskonto och att jag inte kommer få tillbaka mina pengar förrän jag har hittat min bankbok. BANKBOK? Vem i helvete har bankbok. Om jag inte hittar bankboken skulle jag helst först annonsera i tidningen att jag blivit av med den. "Hej allesammans! Någon gång mellan åren -95 och -11 kan jag ha tappat bort min bankbok. Om någon hittat den vill jag ha tillbaka den. Tack." Känns fett. Om det inte lyckas kommer jag efter en del strul få mina pengar ändå. Och jag som tyckte jag var så smart som satte över lite pengar här och lite pengar där till ett konto jag itne kan nå via min internetbank. Det sumpiga är att jag inte kan nå kontot via någon bank någonsin, och det gör att min smarthet utan förvarning byts till fräck och isande dumhet.


Dag 258

258. Nu har jag väl dabbat mig totalt? Glömt att skriva nåt alls på evigheter. Gissa varför? Jo för att jag har lite annat att tänka på som känns viktigare just nu. Försöker byta bort min kingiga lägenhet på 4 rum mot nåt mindre. Samtidigt försöker jag skaffa en ny inneboende för att jag inte vet alls när ett byte skulle gå igenom. Det snurrar på riktigt kraftigt. Men det känns bra. Det känns som att fina grejer håller på att hända och som att jag verkligen är på väg åt rätt håll. Nu ska jag sköta mitt jobb. Fuck you.

Dag 257

257. Ibland förstår jag inte hur killar tänkter. Jag förstår inte det vidriga maktspelet herrar gärna utför i grupp. Det finns liksom ingen mening med det. Förutom att de verkar känna sig sprudlande av testosteronpumpad iver att visa vem som i deras värld är lite mer värd, och vem som är mindre värd.

Jag cyklade hem en mörk kväll från mitt arbete. Jag var trött som en döfödd kalv och ville bara komma från start till mål så fort det bara gick. På vägen mötte jag så klart människor. Fyra av dessa människor var på promenad längs en ganska öde gata. De gick tillsammans, bredbenta, och jag låtsades som att jag inte såg dem. En av dem sa "hej gumman". Värre än så var det inte. Men det var så jävla irriterande. Det fanns ingen poäng eller något mål med det uttalandet. Jag menar, undrar vad de hade sagt om jag hade stannat cykeln, gått fram till den som sa det, och sagt "hej du. du verkar riktigt trevlig. sugen på att ta en kopp kaffe med mig? ska vi starta dejting?".

Kanske ska göra det nästa gång förresten? Försöka mysa till det?

Dag 256

256. Pest eller Kolera?

Pest är en bakteriesjukdom som kan botas med antibiotika. Vi kan välja mellan lungpest, böldpest och blodpest. Bakterien hittar vi hos gnagare och för att människor ska bli pestsmittade krävs människoloppor som hoppar mellan exempelvis råttor och oss och klener ner oss med pest. De olika pestsorterna beror på vilket organ i människokroppen som smittas.

Lungpest sitter, som man kan räkna ut, i lungorna. Vi snackar lunginflammation med blodig hosta, hög feber, bröstsmärtor och andnöd. Blir man inte behandlad dör man nästan varje gång.

Böldpest får man när bakterien tar sig till lymfkörtlarna där smärtsamma bölder bildas och orsakar inflammationer. När man har böldpest får man feber, frossa, huvudvärk och ibland diarré. Många får, som sig bör, ångest uppå det. Här dör man mellan 30 och 90 % av gångerna om man inte får i sig botemedel.

Blodpest är mest en komplikation till andra pester. Det handlar om att blodet fylls av bakterier som orsakar blodförgiftning som i sin tur bjuder på feber, frossa, förvirring och ofta hudblödningar och döden.

Kolera är också en bakteriesjukdom. Den sätter sig i tarmen och gör att cellerna i tarmen utsöndrar en grej som drar ut vatten ur kroppen. Man bajsar och bajsar tills man inte kan bajsa mer. Då bajsar man lite till. Diarré alltså. Det som är så farligt med kolera är att man riktigt fort blir av med vätska och hälften av alla smittade dör om man inte får behandling.

Både när man har pest och kolera får man alltså diarréer. Men man får ett extrapaket med hemskheter till pesten, plus att man dör oftare av pest om man inte får behandling. Jag väljer kolera framför pest alla dar i veckan! (Om jag nu någonsin verkligen måste välja).

    vs.    





Ps. Pestdoktorn var en doktor förr i tiden, som försökte hjälpa de pestsjuka. I den fågelliknande maskens näbb lades örter som skulle skydda mot smittan och dämpa stanken. Ds.

Dag 255

255. Idag har jag gått runt mycket i jeans. Rent instiktivt, när jag drog på mig dem, förvandlades jag till:




... och det är anledningen till att jag oftast har på mig kjol.

Dag 254

254. Det kommer bli en tuff höst. Min själ är lite för gammal och skör och jag är lite för förvirrad och trött. Som om jag tagit sats sedan jag var 16 år, men aldrig nått fram till avstampet. Det kan väl inte redan vara för sent, även om jag känner mig någorlunda övertygad om det? Och de där små delarna av mig själv som jag vårdat så ömt har jag gett bort. En del dog med bestemor, en annan tappade lusten, en liten del for till andra sidan jorden och blev sjuk och någon av delarna ligger och blöder i sopnedkastet. Jag behöver mina delar själv, så snälla låt mig behålla dem om du inte planerar att hjälpa mig att ta hand om dem.

Och jag saknar min bestemor jättemycket.




Dag 253

253. Å! Ungdomstiden! Lika sann idag som då.



Det öppna såret på den här.

Dag 252

252. Hade tänkt spara den här låten till bloggens slut, till årets slut. Men jag kan inte hålla mig längre.



Dag 251

251. Såg Mia Skäringers show på svt.play en gång. Det är något med henne som skrämmer skiten ur mig. Hon bara ställer sig på scen och blottar prick alla fula, hemska, obehagliga och brutala delar ur sitt liv. Jag fattar verkligen inte hur man vågar. Hon är nog min favoritkvinna just nu. Hon är råsnygg i all sin obehaglighet. Och smart! Smart och rolig. När jag blir stor ska jag bli lika ball.

Så många gånger jag gav bort mitt lilla hjärta till någon som lika gärna hade kunnat runka.


Mamma och pappa kan hoppa över det där citatet, eller låtsas som att det inte står där.

 


Dag 250

250.

And if you want to walk the streets alone I'll disappear for you

Dag 249

249. To all you boys out there



Jag vet bara tre killar som är OK.
1. Pappa
2. Leonard Cohen
3. Blonda killen på Lidl

Dag 248

248. Killar:
* Tror att de är populära
* Tror att de är snygga
* Tror att de är smarta
* Tror att de kan så mycket om musik och massa annat
* Tror att de inte är störiga
* Tror att de har makten

Men det är bara som de själva tror. Ingen blir imponerad av de där dumheterna, så alla killar kan lika gärna lägga av. Nu. På stuberten. Hejdå, FÖR ALLTID!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??+

Dag 247

247. Just idag vet jag inte vad jag ska skriva eller spela eller visa. Det är helt tomt alltså. Jag satt nyss i ca. 3 minuter och tänkte "nyheter, nyheter nyheter nyheter". Typ som "Bert" i serien "Bert" när han ska få glasögon. Då drömmer han om en värld där alla har glasögon utom han själv. Han står som en Hitler och pekar på sina undersåtar och säger "glasögon, glasögon glasögon glasögon", med ett smått läspande uttal. CITATIONSTECKEN! Gud vad jag har använt många nu. Det får bara bra med det och jag frestar oh lockar och fjäskar med er alla istället med ett för alltid högaktuellt klipp.




Dag 246

246.






Dag 245

245.


Dag 244

244. Det är nog bestämt att år 2011 ska bli mitt år. Det ska bli, och har redan börjat vara, året då jag lever upp till mina ideal. Börjar med att ta små steg för att vänja mig och härda mig. 2011 vill jag minnas som året då jag äntligen lärde mig stå upp och säga ifrån på riktigt.






Dag 243

243. Jamie T, jag är så himla kär i dig!





A heart of gold, and a face so pale, with a second hand dress and lips of a temptress

RSS 2.0