Dag 120

120. Dressin eller dressing?




Dag 119

119. Nekros eller näckros?

Dag 118

118. Ja, jag har frågat om det förr, men jag kommer inte sluta förrän jag fått den hjälpen jag vill ha. Vi vet ju alla att antikrundan kommer till Sölvesborg i sommar. Nu vill jag ha hjälp med en hejdundrande antikvitet att låna, så jag får träffa alla experterna. När jag blir stor ska jag själv bli en av dem. Nu hjälps vi åt!


Kan tänka mig någon av de här tavlorna till exemelstvisets.


Dag 117

117.

 


Dag 116

116. Jag har från och till under mer än en vecka tänkt "en cigarett innehåller mer nikotin än ett helt paket med cigaretter". Det kan väl ändå inte stämma?

Dag 115

115. En gång när jag var yngre bodde Sanna i en liten skrumpen lägenhet i Örebro. Vi brukade ta oss upp på vinden tillhörande hennes hem, om nätterna, för att söka äventyr. På vinden fanns även tvättstugan i huset och en dag kom Sanna ner därifrån med två flarror bacardi hon funnit på resan, som vi festade upp alldeles för snabbt. Vi bestämde oss såklart att ta oss upp dit igen, senare under natten, efter allt för många öl. Vi sökte fler skatter lite överallt och blev väldigt tagna av stunden. Jag hittade en stor coca  cola-petflaska halvfull med brun vätska. Utan att tänka mig för valde jag att skruva av korken och lukta på innehållet. Det skulle jag aldrig gjort. Inte tänkte jag väl att det inte fanns något att hämta i en halvfull petflaska. Jag vet inte vad jag tänkte. Det är inte direkt så att jag hade velat dricka innehållet även om det luktade gott. Man vet kanske inte så noga vad det egentligen är, om det nu luktar sprit eller läsk eller något annat välkänt. Men jag visste exakt vad innehållet var. Det var gammal urin som stank värre än något annat i hela världshistorien. Tyvärr hade jag hunnit fylla lungorna med doften innan jag reagerade.

Dagen efter fick jag hög feber som varade i dagarna tre. Helt säkert har inte febern med urinet att göra, ändå kan jag inte låta bli att länka de två händelserna samman.

Dag 114

114. En dag när jag var på biblioteket för att lämna tillbaka några böcker blev jag så himla ställd och glad. Det var som om ödet och dess kompanjoner stack ut en hand till mig för att föra mig mot mitt sanna kall. Längs korridorer jag planlöst vandrade utan att veta om eller vad jag sökte. Helt plötsligt låg det en bok framför mig på golvet. Jag öppnade den någonstans i mitten och fick upp en stor bild på den mäktigaste hudsjukdom du kan tänka dig.

Om du vågar är sjukdomens namn toxisk epidermal nekrolys. Googla!

Dag 113

113. Jag har råkat snubbla in på några bloggar som jag läst i sängen istället för böcker. Man blir lite öm och rörd men även vrålimponerad och glad.

En av bloggarna är om honungspojken. Den ungen krossar mitt hjärta.

Dag 112

112.

Dag 112

112. Hej. Idag är det verkligen långfredag i mitt hjärta. Lite det där att man njuter av lugnet och solen. Lite det där att man blir rätt vemodig och lyssnar på hjärtskärande musik. När jag hör de här låtarna tänker jag på:


1. Mamma.


2. Pappa.



Dag 111

111. 111= skärtorsdag. 112= långfredag.

1. Skärtorsdag: "Namnet, skärtorsdagen, kommer av att Jesus tvättade lärjungarnas fötter innan måltiden, se fottvagning. Skära betydde förr rena".

2. Långfredag: "I Sverige heter det långfredag eftersom dagen skulle präglas av sorg då dagen varit lång och besvärlig för Jesus".

Källa: Wikipedia.




Lägger in en gullig kattunge också för att bryta den här ledsna påskcirkeln.


Dag 110

110. Pieter Bruegel den äldre: 
 

Ps. Precis så här ser jag ut när jag försöker plugga matte. Ds.
Ps2. Inklusive huckle och allt. Ds2.

Dag 109

109.

 

Dag 108

108. Bildgooglade universum och hittade den här bilden. Hoppas verkligen att det är ett riktigt foto!


Dag 107

107. Jag blev som helt handlingsförlamad. Kanske det beror på vårens bryska intrång i den alldeles för envisa vinterkylan. Kanske det beror på mina senaste arbetsveckor. Kanske det beror på att min syster är på andra sidan jorden. Vet ente. Hoppas det går över om någon dag för jag hatar att må så här.



Dag 106

106. Om han nu vet vad hon heter, varför ska hon kallas Tess? Tänk om hennes namn är Inga-Britt, då är Peter rent respektlös!

Dag 105

105. Fram till 1930-talet i Sverige kunde man jobba som änglamakerska. en änglamakerska var en kvinna som tog emot oönskade barn och misshandlade dem och svälte dem till de blev änglar.


Hilda Nilsson. Hon var Sveriges sista dömda änglamakerska.

Dag 104

104. En sak som jag tycker var modigt gjort var när Jurij Gagarin åkte till rymden på egen hand. Han var den första människan någonsin att göra det. Han tog ett varv runt jorden år 1961. Det varvet tog bara 108 minuter.


"Jag ser ingen gud här uppe"

Att resa ut i rymden innan någon annan människa någonsin testat det, i en farkost som aldrig varit i rymden tidigare, är rätt modigt. Min största mardröm är att tvingas dra på upptäcksfärd utanför vår atmosfär.





Dag 103

103. I Moskva hittades en dag år 1957 en hund som kom att kallas Lajka. Henne skickade man rakt upp i rymden i en farkost som inte var byggd för att återvända. I maten som Lajka fick med sig fanns gift för att hon skulle dö smärtfritt innan hennes skepp gav upp. Det visade sig att Lajka egentligen dog 5 timmar efter sin avfärd av stress och överhettning. 



Nu blir det gåtfest till den här musikvideon 


Dag 102

102.
 

Dag 101

101. Den här månaden är en riktig jävla skitmånad om du frågar mig.
Gamla släktningar blir alldeles för gamla och sjuka och storasystrar flyr till Vietnam. Sedan dör grannar på ovanvåningen och ligger och luktar i minst 4 dagar. Sumpigt värre. Det är därför jag aldrig orkar skriva.

Dag 100

100. !!! Jihoooooou.

Hermeliner är inte så värst stora. Killarna väger högst 450 gram stycket. Tjejerna väger 150 gram. De blir mellan 16 och 29 cm långa. Jag har alltid trott att hermeliner är som minkar, men det är de ju verkligen inte! De är mindre och lite sötare och mer välplanerade. En hermelin byter ju färg på pälsen när det blir vinter och vår. Förresten finns det för mycket bra att säga om hermeliner att jag kommer framstå som tjatig så jag restar mitt case.

Och kolla bara vad gullig!


Dag 99

99. Hej. Idag är det nog prick 10 dagar sedan jag skrev sist. Det behöver nog uppmärksammas med den här låten:


Dag 98

98. Varför är de flesta överrens om att det är lite osmakligt att smaska när man äter men inte när man hånglar? Jag blir tokig på folk som smaskar och lägger till den där smaskdasken i slutet på en pöss. Idag när jag åkte tåg  (egentligen är det imorgon, dvs. dag 99), så satt ett förälskat ungdomspar i sätena bakom mig och slaskade trut så högt att det hördes genom musiken jag lyssnade på i mina hörlurar. Det är så jävla äckligt att jag vill stoppa fingrarna i halsen och kräkas på folk som gör så. De tycker att de är mysiga, busiga och kära. I själva verket är de bara motbjudande. Sluta smaska!

Dag 97

97. A, heje! Den där frågan jag ställde tidigare, om den normalstora hjärnan som blev mindre och mindre, den var fel! Sjukdomen är snarare att hjärnan är som en hålig ost där hålen blir större och större hela tiden. Vad heter den sjukdomen istället?


Dag 97

97. Hej. Snart är vi på årets hundrade dag! Visst börjar året kännas lite gammalt och ingått? Som en trosa man haft över helgen. Skillnaden mellan hud och tyg finns inte längre. Hur ska vi fira?

Dag 96

96. Intressant läsning . Järnvägstermer for the win? I ärlighetens namn är det riktigt tradigt.

Dag 95

95. Hej igen. Nu kom jag på vad jag glömde att berätta när jag skulle berätta allt som hänt senaste dagarna.

1. Min favoritkatt som jag skrivit om tidigare är död. Hon dog. Hon dog på ett så jävla sorgligt vis att jag inte orkar berätta om det nu.

2. Idag träffade jag kvinnor som arbetar inom vården. De hade jättemycket smink. Den ena var smal och rökte och hade moussehår och nätt utsvängda jeans med små pärldetaljer på bakfickorna. Den andra var tjock, hade riktigt tradig hårkvalité och galsögon. Den store hade dessutom tagit sitt pagelånga svintokrullhår och lagt det i flätor, en på var sida om det runda ansiktet. Eftersom att håret var av sån sumpig sort så smög småhår ut över hela den annars så hårt åtdragna frisyren. Hon hade alltså mycket korta flätor med en tunn hårgloria ovanpå. Som en ängel.

Dag 95

95. Hej. Jag är jättetrött och kastar mig till sömns om några minuter, jag måste bara fråga en fråga först. Frågan ställer jag för att jag är alldeles för trött för att googla och undersöka. Vad är det för en sjukdom som gör att en fungerande människas hjärna hela tiden skrumpnar och till slut blir en liten liten boll? Vad heter sjukdomen?

Dag 94

94. Sjunde arbetsdagen i sträck. Fyra dagar till innan litta ledighet. Till helgen drar jag uppåt i landet och besöker Hjo och dess innehåll. Där uppe har jag släktingar som är genier som är så roliga att de borde skämmas. Det är fan en livs levande fröjd att träffa dem.

Dag 93

93. Och så njuter vi av den stundande våren ihopa med Dire Straits


Dag 92

92. Att den här bloggen inte uppdaterats så flitigt de senaste två veckorna beror enbart på att jag har varit upp-över-öronen-upptagen med livet. Jag säger varken om det är bra eller dåligt.

Dag 91

91. Det är roligt att titta in genom okända människors fönster när de har tänt inne och det är mörkt ute. Det är inte roligt på det där obehagliga stalkerviset som kräver att det ösregnar och man står 30 cm från tidigare nämnda fönster med gummistövlarna nersjunkna halvvägs ner till Kina i geggamoja. Det är roligt på ëtt av de få lagliga visen. Man kör en snabbkik när man går förbi och sen är det inte mer med det. Eventuellt spanar man lite extra när man nyper luft på balkongen och grannen mittemot gör lunchlåda till morgondagen. Vad jag gillar att titta på hos okända människor:

1. Inredningen.
Det är vanligare än man tror att folk har såna här gardiner

ackompanjerade av såna här bruks/prydnads-föremål

och i bakgrunden ser man att väggen skriker
.
Det är som en blandning av det värsta från min mellanstadietid, då jag för övrigt hade spikes med frostade toppar, och ett riktigt dåligt Bellman-skämt.
Annars är en favorit att köra omoderntmodernt. Det är modernt för att det finns att köpa överallt och de flesta har det, men det är omodernt för det är så jävla fult. Stilen jag tänker på är adventsljusstakar i stilren svart metall med små lysdioder upptill där låtsaslågan borde sitta. Det är mycket grått, svart och mocca i stilen och många av inredningsdetaljerna går, hör och häpna, att köpa på Clas Ohlsson!

2. Människorna själva.
Det är inte ovanligt att folk fäller ut ölmagen och låter kalsongerna sitta på halv stång när mörkret faller. Då kilar jag förbi och flinar. Ibland näckar folk helt och det är inte lika roligt. Jag brukar, av någon anledning, alltid föreställa mig att folk jag tittar på genom fönsterrutor antingen är på väg till eller från sängen.

RSS 2.0